Lelkünk bugyraiban - Szerelmi háromszög avagy valami nagyon nem stimmel .... I



Igen, tavasz van, szerelmesek vagyunk, leszünk, voltunk és néha az is előfordul hogy nem egy, hanem több emberbe is. Beszéljünk most a szerelmi háromszögekről, ami kívülről jónak tűnhet de nem az. Néha egy embert is szeretni nehéz különböző dolgok miatt, nem még hogy többet. A szerelmi háromszögek leginkább akkor fordulnak elő, ha a 3 emberből legalább 1 ragaszkodó típus és ellenáll az élet által nyújtott újabb választási lehetőségnek (értsd: egy új esetleges társ) vagy 2 embernek még le nem rendezett kapcsolata van egymással.


Forrás: pinterest

A szerelmi háromszögek általában legalább 1 ember elszomorodását okozzák, aki kiesik a sorból, hiszen a szögben a két másik ember egymásra talál. Ritka az az eset amikor a háromszögből hármas, nyitott kapcsolat lesz, általában szerelmi háromszögben lenni fájdalmas. Nekem is az volt. Lehet-e egyszerre két nőt vagy két férfit szeretni? Igen. De talán nem ugyanúgy, talán nem ugyanannyira. Ez itt a bibi. Az indiai védák tanulsága szerint a szerelmi háromszögekben nem csak 3 ember, hanem 3 minőség is megjelenik, ezek pedig: Intimitás, szenvedély és elköteleződés. Egy amerikai kutató, Sternberg is foglalkozott már a témával 1986-ban aki alátámasztotta ezt az állítást. Ha a párkapcsolatodban azonosítod magad a 3 szavak egyikével, a párodat egy másikkal, az utolsó szó egyikőtöket sem 'jellemez' akkor már meg is van, hogy hol hibádzik a dolog. Ha a 3ból egy hiányzik, ami sem téged, sem a párod nem jellemzi, úgyis jön majd valaki, akit viszont igen. Nem kellemes. Túlmutatván azon hogy 'jajj de jó, két pasi is rajong értem' és 'király vagyok, két nő is epedezik utánam', az érzelmek alakulása szélsőséges lehet. Ha úgy vesszük, ez a legutolsó barátságos jelzés az életedtől hogy talán te jól érzed magad a pároddal de nem az életutadon jársz vagy ideje tovább lépni.



Forrás: pinterest

Ha az életutad járod és a párod is, mégis bejön valaki a képbe, akkor az felhívó jelleggel bír. A szerelem 2 emberre vonatkozik és nem többre, ez így természetes. Néha a szívnek nem lehet parancsolni. Ha nem vagy biztos a kapcsolatodban és jön valaki, azért hálát kell adni de nem feltétlenül belerohanni az illető karjaiba mert lehet hogy az új 'tag' csupán figyelemfelkeltés céljából van ott, tehát nem ő lesz a te nagy szerelmed csak őt 'kaptad' hogy kimozdulj az aktuális szerelmi világodból. Dönteni tudni kell és átfontoltan tenni azt mert a bizonytalanság miatt a még megjavítható állapotban lévő kapcsolatod is tönkremehet. Szerelmi háromszögben lenni nem könnyű, én azért vagyok hálás hogy viszonylag korán megtörtént velem, többször is előfordult és visszatekintve már bánom hogy soha nem hallgattam az intuícióimra és eltököltem a választással, aminek ugyebár minden alkalommal szakítás lett a vége. Nálam mindig azért jelentek meg, mert nem mertem kilépni a párkapcsolatból és jött valaki harmadiknak de én még akkor sem voltam képes dönteni és az élet még így is meghozta helyettem a döntést, az újonnan belépő felek mindig szétrombolták a kapcsolatot, amiknek vége lett és mindig volt valaki 'új' de még a régi sebeimet nyaldostam már ott volt valaki új az életemben. Jónak tűnhet, de nem az. 



Forrás: pinterest

A szerelem legszebb és egyben legszomorúbb formája, amikor nemet tudsz mondani egy harmadik félnek, mert közben rájössz mi hiányzik az aktuális párkapcsolatból és szomorú, mert van hogy két embernek együtt kellene lennie de bizonytalan okok miatt ez nem így történik. Kényelmetlen a szeretett félnek, akit körberajong 2 ember és a 'vesztes' félnek is mert nem könnyű olyan embert szeretni - akár valódi szerelem akár Ego irányította érzések - aki nem szeret viszont és mégis csúnya szóval élve kést döf a hátba.... Ez nem love story.  Ha csak az éretlenség okozza a kialakult helyzetet, az még elviselhetőbb, de ha előző életből hozott, karmikus kapcsolatok vannak terítéken, ahol az egyik fél spirituálisan vagy lélekben nem elég érett/fejlett, na az talán minden érzések legrosszabbika, mardos belülről mert nem tudsz mit tenni, pedig tisztán érzel, van szabad akaratod és nem használhatod mert van, ami felett nincs HATALMAD és amit nem tudsz irányítani ..... Ilyen is volt már, erről a következőkben írok majd.

Ha tetszett a cikk, oszd meg és kövesd a facebook oldalamat: https://www.facebook.com/lotuszuzenetek/  :)


Comments