Lelkünk bugyraiban - Sorstárs avagy akivel együtt kell lenned míg nem tanulsz eleget


 Valóban létezik mindenkinek egy sorstársa aki mindenkinél nagyobb tükröt tud tartani nekünk? Igen. Nem szeretek általánosítani de a neten sokszor olvasni az ikerlángokról, lélek és sorstársakról. Én abban a szerencsés helyzetben vagyok hogy belebotlottam már abba a személybe akit én sorstársként tudnék leginkább jellemezni. Mivel egyre gyakrabban merül fel a kérdés mi a különbség a már említett ikerlángok és társak között, talán nem árt tisztázni hogy nincs értelme cimkézni mert ez mindenkinél más. Mégis, ebben a bejegyzésemben egy olyan kapcsolatot és energiát mutatok be amit ha jellemeznem kellene és mindenféleképpen elnevezni valahogy, azt mondanám hogy Sorstárs vagy lelkitárs. 


                                               Forrás: Pinterest

Van az a mende-monda, miszerint régebben, mikor még a kurta farkú malac sem túrt, az 'emberek' akkoriban még nem nélkül éltek, nem létezett nő és férfi, csak ember. Spirituális elméletek szerint két ember akkor tartozott egymáshoz ha lelkük egybeolvadt, amely pedig az Istennek volt köszönhető aki az egymásnak való emberek homlokára rajzolt egy jelet/beleégette azt. Feltételezések állítják hogy itt, a Földön lényegében mindenki ezt a másik felét keresi és nem is a szerelmét. Érdekes teória, akár elhisszük akár nem.

                                                 Forrás: Pinterest

Mielőtt még belemennénk ezoterikus, spirituális szempontból, emlékezzünk a Vonzás törvényeire illetve a Jin-Yangra. Ha így nézzük, mindjárt hihetőbb, ugye? Mindenkinek van valahol egy párja, ez nem is kétséges, a másik felünket keressük míg kell. Nem kell spirituális embernek lenni hogy találkozz egy olyan társsal, aki osztozik veled a sorsban vagy a lelkedben. Nem győzöm hangsúlyozni hogy ez csak a mostani spirituális és ezoterikus szemléletmód noha talán azon emberek könnyebben megértik miről van szó akik érdeklődnek a spiritualizmus iránt (tisztelet a kivételnek).

Személyes történetem a következő: Én már spirituálisan tanult voltam mikor belépett az életembe egy misztikus férfi akivel kapcsolatban olyat éreztem mint soha, erős gondolatok és érzések dúltak bennem hogy alig ismertem ezt az embert és mégis olyan mintha régről ismerném. Hamar rájöttünk hogy ez itt különleges kötelék, szavakba nem lehet önteni milyen érzés is az amikor a szívedben, a mellkasod környékén érzed a másik ember dühét, örömét, szeretetét. Ijesztő is volt egyben ámbár mindketten spirituálisan fejlettek voltunk kapcsolatunk ezen időszakában. Sok mindent olvasni az ilyen viszonyokról és az esetek többségében igaznak bizonyulnak.
                                         
Forrás: Pinterest

Mint örvény, úgy lépett az életemben egy szerencsés 'véletlen' következtében és fenekestül felforgatta az életemet. Valóban létezik, minden embernek van egy társa aki megérti őt és legbelül, lelkében, szívében érzi őt, aki tudja mikor mire gondol a másik. Bennünk is felmerült hogy mit csináljunk, hogyan fejlesszük Önmagunkat eme szent ajándékkal. Bennem minden megvolt ami benne nem és benne minden, ami bennem nem. Ez nem szerelem volt noha néha a jelek félreértelmezhetőek. Szomorú de világunkban már szerelemnek tekintjük/szerelemként kezeljük ha valaki kicsit is közelebb áll a szívünkhöz, aki ismer minket és megért, pedig ez messze áll még a szeretettől, az igaz szeretettől. 

Egy ilyen kapcsolat áldás vagy átok. Mi személy szerint átéltük minden jó és rossz oldalát, fájdalmak és könnyek, mosoly és röhögés, mint egy fertelmes szappanoperában, hol ez hol az. Nehéz megítélni miért történt, hiszen a fejlődésem útján nagyon sokat segített nekem (és én is neki), sokat tanultunk egymástól és annyira megbántottuk néha egymást hogy fizikai fájdalom/betegség formájában jelent meg nálunk. Nem volt jellemző ránk hogy a nyáron mandulagyulladást kapunk amin az orvos által felírt gyógyszer sem segít és mégis, elszenvedtük ezt is. Szenvedtünk és kínlódtunk de boldogok is voltunk. 

Ha valakit ismersz és valójában nemrég találkoztál vele először, ne szalaszd el a lehetőséget. Ne engedd el őt akármennyire is szeretnéd. Az egyik legnagyobb tanítás számomra az volt hogy vannak dolgok ami felett nincs hatalmad míg egy adott hiedelemrendszerben élsz. Ha nem bízol magadban, a szabadakaratod kevés mert itt két emberről van szó akiknek a lelkei egymásba forrtak valaha vagy felismerték egymást előző életből. Hosszú hónapok kellettek az érzelmek igaz kifejezéséhez és beleestünk abba a csapdába hogy azt hittük ez már igaz szerelem volt a részérõl. Nem. Már kínos számodra és elengednéd de nem tudod. Hiába, a te lelkitársad mutatja meg neked a legnagyobb tükröt és addig marad veled míg meg nem tanultad amit meg kell, csúnya szóval nem tudsz tőle addig megszabadulni.


Forrás: Pinterest


Minden csak hozzáállás kérdése. Mi elrontottuk és nálunk régebbi életekre vezethető vissza a dolog ráadásul ami egy újabb 'finomság'. Sokat is tanultunk belőle, napi intenzitással foglalkoztunk a témával és meg is lett az eredménye. Csodálatos érzés mikor a lelked rámosolyog valakire akire csak úgy, alapjáraton nem mosolyognál, mert más mint te, mert nem tetszik, mert nem az eseted, mert országokkal odébb lakik, mert a hiedelemrendszeretek más. Mintha lenne egy kötél ami rá lenne csavarva mindkettőtök kezére és nem tudnátok messzire menni emiatt, főleg nem külön. Ha ezt mindkét fél normálisan tudja kezelni és 'Ő' nem lép bele a már működő párkapcsolatodba, akkor egy életreszóló élményed marad vagy kísér végig az utadon. 

Érdemes a témát jobban kivesézni, ezért spirituális és ezoterikus szemmel nézve egy későbbi bejegyzésemben részletesebben kifejtem ezt a keserédes élményt.